Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

LoginPoze

14. 12. 2008 10:57
Milostivá je poněkud zmatená v pojmech...

při popisu souvisejícího rabování si plete emigranty s imigranty... ;-)EU

0 0
možnosti

loschacharos

14. 12. 2008 16:58
Re: Milostivá je poněkud zmatená v pojmech...

Emigrace je opuštění země původu a přestěhování do jiné země. Podobným výrazem je imigrace, což je totéž, ale z pohledu cílové země. Pokud se více lidí přemisťuje v rámci jednoho státu, používá se termín migrace. Důvody emigrace mohou být ekonomické, politické či podnební. Nashle!:-)

0 0
možnosti

Wendolene

12. 12. 2008 1:15
To je ale desne dlouhe prijmeni,

proc ? Dalsi moderni ceska zena, ktera musi mit deset prijmeni a vzit si jenom manzelovo ci nechat si svoje je nepripustne?

0 0
možnosti

Martin V

12. 12. 2008 7:27
Re: To je ale desne dlouhe prijmeni,

To víš, nebyla by tak zajímavá :-)

0 0
možnosti

Aquinas

12. 12. 2008 0:09
Kontext běsnění lůzy

Paní autorka by neměla tolik pít z levičáckých studánek, jako jsou Guardian, Le Monde, BBC či (studny levicového liberalismu) N.Y.T. Mohla by se totiž přiotrávit. A dost negativních rad. :-)  Teď jedna pozitivní: http://www.analyst-network.com/article.php?art_id=2633

Vše dobré, T.A.

0 0
možnosti

Jirka1938

11. 12. 2008 21:21
Jak ten mladik zahynul

ma na starost zakonne rizeni. Bohuzel, luza vyuzije takove situace jako opravneni k loupeni, paleni a ozbrojene akci proti policii. Soucasne "demokracie" jsou slabe a neumi proti tomu lumpenproletariatu zakrocit. Pamatujete si, jak neznamy delostrelecky dustojnik Napoleon zakrocil proti luze, ktera chtela obsadit Bastillu?

0 0
možnosti

Aquinas

10. 12. 2008 8:55
TERMINUS

Zaslech jsem nějaké televizní novináře, jak té lůze říkají "radikální mládež", a zamyslel jsem se, o jaký kořen jde. Pan Cohn-Bendit či Joschka Fischer se svými bratranci z RAF či AD ho také překročili: Je to nenávist k vlastní civilizaci zabalená do generačního revoltování. Radix malorum.

0 0
možnosti

carolus4

10. 12. 2008 11:21
Re: TERMINUS

R^  Přesně vystižené !!!

Odborně se tomu říká oikofobie, lidově "sraní do vlastního hnízda".

0 0
možnosti

carolus4

10. 12. 2008 7:37
Má policista povinnost se nechat upálit ?

Nemá.

Má policista povinnost chránit  majetek (auta a obchody)  občanů ?  Má !

Má anarchista právo upalovat policisty a  zapalovat majetek občanů ?

Zatím ještě ne.

Tak o čem je tu řeč ?

0 0
možnosti

chudacek.blbecek

11. 12. 2008 15:29
Re: Má policista povinnost se nechat upálit ?

Asi o tom, že první demonstranti nebyli anarchisti a demonstrace nebyla násilná.

0 0
možnosti

Iva Z.

9. 12. 2008 18:57
Nahoda?

Take ziji v Athenach a velice se mi libil prispevek Pavly, ktery velice dobre popisuje, co se zde deje. Nesouhlasim s nazorem, ze Rekove jsou pohodovi lidi. Prave naopak. Jsou to horke hlavy a jsem toho kazdodennim svedkem, jak se vse bezhlave resi srdcem a bez promysleni. Lide na sebe krici na ulici, v autobuse a mira arogance mnohdy presahuje veskere meze.

Vcera jsem slysela od jednoho clena me rodiny, ze prevazuje vseobecny nazor, ze se vse deje na objednavku recke vlady. Tento tyden se ma projednavat rozpocet na pristi rok, a proto se politici snazi odvratit pozornost lidi od financni krize a "zabavit" je necim jinym.

Nemuzu tuto teorii ani potvrdit ani vyvratit. Po letech ztravenych v Recku by me vsak, uprimne receno, uz nic neprekvapilo.

0 0
možnosti

fous-fous

9. 12. 2008 20:30
Re: Nahoda?

Dobry vecer, Ivo - a neni ten clen rodiny nahodou socialista, nebo komunista (myslim tim leftisticky spin komunistu)? Ja jenom, ze takovy nazor se tady snazi prorazit uz mesice, napasovan na jakykoliv negativni scenar. Cokoliv je spatne - za to muze vlada.

Jestli tady dela nekdo neco na objednavku, tak je to opozice. 

Co jsem mela moznost vyslechnout, jak predseda vlady, tak starosta Athen mluvi velmi rozvazne, demokraticky a logicky a co je hlavni, nabizeji reseni. Oproti tomu opozicni vlada a mensi politicke strany leftistickeho vyznani hazi vinu tam, kde je zrovna misto. Zadaji svrhnout vladu a zarucuji vsem blahobyt az budou u moci oni. 

Nemyslim to spatne, jenom oponuji.

Jinak s horkyma reckyma hlavama naprosto souhlasim a s tim, ze po letech v Recku uz cloveka opravdu maloco prakvapi take ;-).

0 0
možnosti

owner26

9. 12. 2008 16:48
Jasný vítěz.

Dneska to vyhrává ten, kdo umře. Alespoň na poli public relations. V tomhle případě prohrála policie. Kdyby tam skapal policajt, tak se zprávy odvíjí zcela jiným směrem. Diskuze by byla stejná jen konkrétní příspěvky by měly jiné aktéry.

0 0
možnosti

zako

9. 12. 2008 16:45
jen houšť a větší kapky

ale pravda, že ty malý soukromý podniky by ničit nemuseli, nemyslím, že by to byl nějakej anarchistickej cíl je ničit, jenom se k nim připadá několik obecních bordelářů , kterejm je jedno co hoří, hlavně, že to hoří... zapalovat sídla státních institucí, rozbíjet výlohy KFC a bank, případně čmárat po kostelech je bohulibá činnost uvolňující napětí a kdo říká, že to nikdy nedělal, dělá to dodnes

0 0
možnosti

jeste asocialnejsi grupa

9. 12. 2008 17:07
Re: jen houšť a větší kapky

jses dement nebo jo ? ty si zamlada neco rozbijel ? po necem cmaral ? pokud ano, tak ver tomu, ze existuji i normalni lide, kteri se dokazi realizovat i jinak, nez rozmlacenim kfc ...

0 0
možnosti

dadalimil

9. 12. 2008 16:43
re:

jestli je řecká polici stejně zkorumpovaná, neschopná a hloupá jako naše, tak si po tom nesmyslném střílení pár koktejlů na hlavu zaslouží.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS